Studijų kokybės sistemos kūrimas ir valdymas - Kučinskienė, Ramutė; Kučinskas, Vytautas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Straipsnyje nagrinėjamas studijų kokybės sistemos kūrimas ir valdymas Lietuvos aukštųjų neuniversitetinių mokyklų - kolegijų pavyzdžiu. Patikslinta studijų kokybės samprata vadybos požiūriu. Pasitelkus lyginamąją analizę įvertinti kolegijų pasiekimai kuriant ir valdant studijų kokybės sistemą. Išanalizuota tarptautinio standarto ISO 9001 : 2000 taikymo kolegijose galimybės ir patirtis. Nubrėžtos tolesnės studijų kokybės sistemos plėtros gairės, pateikiami pagrindiniai kokybės valdymo sistemos diegimo etapai.
Keywords: neuniversitetinės studijos; kolegija; studijų kokybės sistema; kokybės valdymo sistema; savianalizė; ISO standartas