Aukštojo mokslo plėtra ir akademinė didaktika - Želvys, Rimantas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Straipsnyje aptariama aukštojo mokslo plėtra ir jos įtaka akademinės didaktikos raidai. Pateikiami argumentai, rodantys, kad Lietuvos aukštojo mokslo sistemoje įvyko reikšmingų struktūrinių ir funkcinių pokyčių, kurie neišvengiamai turėjo įtakos dėstytojų veiklos pobūdžiui, ir akademinei didaktikai. Tačiau, nepaisant įvykusių esminių pokyčių, dėl įvairių straipsnyje nurodomų priežasčių daliai visuomenės susiformavo menkai pasikeitusio aukštojo mokslo įvaizdis. Be subjektyvių tokį įvaizdį nulėmusių veiksnių, egzistuoja ir objektyvūs veiksniai, galintys turėti ilgalaikių negatyvių padarinių tolesnei Lietuvos aukštojo mokslo sistemos raidai.
Keywords: aukštasis mokslas; švietimo kaita; akademinė didaktika; akademinis darbas