Lietuvos moksleivių paprastosios trupmenos sąvokos supratimo tyrimas - Būdienė, Virginija (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Straipsnyje pateikiami sąvokos supratimo tikrinimo modelio sudarymo principai ir modelio aprobavimas analizuojant moksleivių paprastosios trupmenos sąvokos supratimą. Pagal pateikiamą sąvokų supratimo tikrinimo modelį atlikta Lietuvos keturiolikmečių moksleivių paprastosios trupmenos sąvokos supratimo konstatuojamoji analizė ir nustatyta, kad tik apie pusę šios amžiaus grupės moksleivių yra įgiję teisingą paprastosios trupmenos sąvokos sampratą. Analizuojamos sąvokos supratimo klaidos ir galimos jų priežastys, pateikiamos metodinės rekomendacijos ir hipotezės tolesniems sąvokos supratimo tyrimams.
Keywords: sąvokų supratimas; sąvokos supratimo tikrinimo modelis; paprastosios trupmenos sąvokos supratimas