14-16 metų paauglių mokyklinio streso įveikos stilių ir savivertės sąsajos - Pileckaitė-Markovienė, Margarita; Stanišauskaitė, Aušra (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Šio tyrimo tikslas – išanalizuoti paauglių mokyklinio streso įveikos stilių ir savivertės sąsajas. Straipsnyje yra nagrinėjamas kai kurių savivertės parametrų ir mokyklinio streso įveikos stilių ryšys, lyginami žemos, vidutinės ir aukštos savivertės paauglių streso įveikos stiliai. Gauti duomenys leidžia daryti išvadą, kad paaugliai, turintys aukštą savivertę, yra linkę spręsti problemas, o ne vengti jų. Paaugliai, save žemai vertinantys, dažniau bando spręsti stresines situacijas dezadaptyviai.
Keywords: paaugliai; mokyklinis stresas; įveika; savivertė