Darnaus vystymosi paradigmos projekcija vidurinėje mokykloje - Galkutė, Laima (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Švietimo orientavimas į darnų vystymąsi – tai bendrųjų visuomenės raidos dėsningumų projekcija mokykloje. Siekiant kurti ir diegti mokykloje į darnų vystymąsi orientuoto ugdymo modelius, atskleisti naujas galimybes ir perspektyvas atsižvelgus į Lietuvos švietimo politikos aktualijas, 2000-2003 m. buvo įgyvendintas žvalgomasis projektas „Mokyklos darbotvarkė 21”. Straipsnyje pateikiami projekto patirties analizės fragmentai.
Keywords: mokykla; paradigma; darnus vystymasis; nacionalinė šveitimo strategija