Šeimos įtaka pasiekimams mokykloje - Buzaitytė-Kašalynienė, Jolita (Acta Paedagogica Vilnensia, 2004)
Straipsnyje remiantis Vilniaus miesto, Telšių ir Varėnos miestų bei rajonų vidurinių ir pagrindinių mokyklų aštuntų klasių moksleivių apklausos rezultatais atskleidžiamos šeimos rizikos ir apsaugos veiksnių: šeimos integruotumo, tėvų tarpusavio santykių, šeimos materialinių ir psichosocialinių problemų sąsajos su pasiekimais mokykloje: mokyklos lankomumu, moksleivių pažangumu ir elgesiu mokykloje.
Keywords: mokykla; pasiekimai mokykloje; šeima; aplinkos įtaka; socialinė parama