Socialinio tinklo intervencija kaip socialinės paramos modelis - Gvaldaitė, Lijana (Acta Paedagogica Vilnensia, 2004)
Straipsnyje nagrinėjamas kanadiečių mokslininkų C. Brodeur ir R. Rousseau sukurtas ir išplėtotas socialinio tinklo intervencijos modelis kaip viena iš socialinės pagalbos formų. Europoje jį perėmė ir taiko Italijos Parmos universiteto Socialinio darbo katedros specialistai, vadovaujami L. Sanicola‘os. Pateikiami šio modelio ypatumai ir naujoviškumas socialinės paramos kontekstu, jo struktūriniai ir funkciniai aspektai, parodomos praktinės tinklo intervencijos pritaikymo galimybės, pateikiant konkretaus atvejo analizę.
Keywords: socialinis tinklas; socialinė parama; intervencija; paramos modelis