Neformaliojo mokymosi pripažinimas organizuojant profesinį rengimą: socialinės partnerystės aspektas - Laužackas, Rimantas; Kaminskienė, Lina (Acta Paedagogica Vilnensia, 2004)
Straipsnyje apžvelgiama švietimo ir veikslo sistemų sąveikos raida, siekiant efektyvesnio profesinio rengimo organizavimo. Diskutuojama socialinių partnerių funkcijų ir atsakomybės išplėtimo galimybės klausimu, atliekant neformaliuoju ir savaiminiu mokymusi įgytos kompetencijos vertinimą ir pripažinimą.
Keywords: pasiūla; paklausa; koordinacinis modelis; neformalus ir savaiminis mokymasis; įgūdžių pripažinimas; kompetencijos; sertifikavimas; standartai