Lietuvos aukštojo mokslo reforma: laimėjimai ir problemos - Želvys, Rimantas; Žilinskaitė, Rima (Acta Paedagogica Vilnensia, 2004)
Straipsnyje aptariama Lietuvos aukštojo mokslo raida nuo nepriklausomybės atgavimo iki šių dienų. Aukštojo mokslo sistemos pokyčiai analizuojami pagal aštuonis esminius parametrus: teisinė aukštojo mokslo sistemos bazė ir valstybinis reguliavimas; Lietuvos aukštųjų mokyklų tinklas; studijų struktūros reformavimas; aukštojo mokslo finansavimas; tarptautinis bendradarbiavimas; aukštojo mokslo reformos strategija; programos ir projektai, susiję su aukštojo mokslo reforma; aukštojo mokslo kokybės vertinimas. Aukštojo mokslo reformos rezultatai vertinami švietimo sistemos centralizacijos-decentralizacijos plotmėje.
Keywords: švietimo politika; aukštasis mokslas; finansavimas; tarptautinis bendradarbiavimas