Kūrinio suvokimo svarba muzikos mokytojo darbe - Aukštkalnytė, Dėja; Gerulis, Saulius (Acta Paedagogica Vilnensia, 2003)
Straipsnyje, interpretuojant kai kurias meno filosofijos teorijas, pateikiama muzikos kūrinio suvokimo problematika, siekiama pagrįsti jos gilaus pažinimo aktualumą muzikos mokytojo veikloje. Taip pat straipsnyje svarstomi muzikos mokytojų gebėjimai perteikti kūrinių suvokimą moksleiviams.
Keywords: muzika; ugdymas; mokytojas; muzikinis tekstas; suvokimas