Ikimokyklinio amžiaus vaikų kūrybiškumo ugdymas tautodaile - Stankevičienė, Kristina (Acta Paedagogica Vilnensia, 2003)
Straipsnyje atskleidžiamas ketverių-šešerių metų vaikų kūrybiškumo ugdymo tautodaile poveikis tautodailinės patirties kaitai, turtinti jų pasaulėjautą prieinamomis kultūros vertybėmis, rastis tautinio savitumo pajautos pradmenims, brandinti vaikus mokyklai. Remiamasi 1996-2000 m. atliktais teoriniais ir empiriniais ikimokyklinio amžiaus vaikų kūrybiškumo ugdymo tautodaile tyrimais.
Keywords: priešmokyklinis amžius; kultūra; vertybės; tautodailė; ugdymas; kūrybiškumas