Etnokultūros vertybės – asmenybės tapsmo pamatas - Katinienė, Albina (Acta Paedagogica Vilnensia, 2003)
Žvelgiant į etnokultūrą, kaip į asmenybės formavimosi erdvę, straipsnyje aktualizuojama jos vertybių pedagoginė funkcija ir vaidmuo visybinei ikimokyklinio amžiaus vaiko dvasinei raidai. Kadangi problemą įvairiais aspektais kitos autorės analizuoja savo straipsniuose, tai šiame aptariama etnokultūros vertybių poveikio mažo vaiko asmenybės sklaidai ypatumai, tų vertybių pedagoginė funkcija, pristatomas etnokultūros vertybių integravimo į vaikų veiklą teorinis ugdymo modelis.
Keywords: vertybės; etnokultūra; asmenybė; tapatumas; ugdymas