Implicitinė etikos mokytojų sąžinės samprata - Vaicekauskienė, Vaiva (Acta Paedagogica Vilnensia, 2003)
Straipsnyje aptariamas implicitinės sampratos pažinimo aktualumas. Remiantis etikos mokytojų autobiografiniais sąžinės raidos naratyvais, keturiais aspektais analizuojama implicitinė sąžinės samprata: sąžinės kaip moralinės savimonės konteksto; sąžinės raidos sampratos; moralinio turinio ir emocinės konotacijos.
Keywords: sąžinė; moralinė savimonė; implicitinė samprata; dorinis ugdymas; paslėptoji programa