Pagrindinės mokyklos auklėtinių profesiniai idealai - Stulpinas, Tomas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2003)
Straipsnyje pateikiami dviejų bendrojo lavinimo mokyklos pakopų – ketvirtų ir baigiamųjų klasių – mokinių apklausos apie būsimos pageidaujamos darbo veiklos sritis tapus suaugusiais duomenys. Ugdytiniai nusako savo profesinius idealus ir jų pasirinkimo motyvus.
Keywords: profesinis orientavimas; profesiniai idealai; mokykla; mokiniai