Socialinio pedagogo veikla bendrojo lavinimo mokykloje - Buzaitytė-Kašalynienė, Jolita (Acta Paedagogica Vilnensia, 2003)
Straipsnyje remiantis Lietuvos miestų ir rajonų bendrojo lavinimo mokyklose dirbančių socialinių pedagogų ir socialinių darbuotojų apklausos rezultatais atskleidžiama socialinių pedagogų veiklos turinys ir ypatumai. Aptariamas mokyklos socialinių pedagogų socialinis-demografinis-profesinis portretas, jų darbo krūvis ir sąlygos, santykiai su mokyklos administracija ir mokytojais. Analizuojamos pagrindinės moksleivių problemos, kurias tenka spręsti socialiniams pedagogams, taip pat individualaus, grupės darbo su moksleiviais, jų tėvais, mokyklos administracija bei mokytojais užduotys, atskleidžiant užduočių svarbos ir atlikimo dažnio aspektus. Išryškinamos užduotys, per kurias socialiniai pedagogai vykdo jiems pavestas funkcijas. Aptariami socialinių pedagogų pasiūlymai siekiant gerinti veiklą ir socialinių pedagogų rengimo programoms.
Keywords: vidurinė mokykla; socialinis darbuotojas; socialinis pedagogas; socialinio pedagogo veikla