Mokinių mokymosi rezultatų vertinimo psichopedagoginiai pamatai - Šventickas, Algimantas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2002)
Šiame straipsnyje analizuojama įvairus požiūris į mokymosi rezultatų vertinimą. Pateikiamos skirtingos užsienio šalių ir Lietuvos autorių nuomonės, jų išvados ir rekomendacijos šiuo klausimu. Detaliai aprašomas empirinis tyrimas, kur greta pateikiami mokinių ir mokytojų samprotavimai apie mokymosi rezultatų vertinimą bei ugdymo proceso organizavimą.
Keywords: Didaktika; vertinimas; mokymosi rezultatai; pažymys; mokinio pažanga.