Diferencijuoto mokymo idėja reformuojamoje mokykloje - Bernotas, Vytautas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2002)
Straipsnyje atskleidžiama diferencijuoto mokymo samprata, uždaviniai, būklė ir problemos dabartinėje bendrojo lavinimo mokykloje. Nurodomi sunkumai, su kuriais susiduria mokytojai, organizuodami diferencijuotą ugdymą, ir pateikiami kai kurie siūlymai, kaip juos įveikti.
Keywords: Švietimo kaita; mokyklos reforma; ugdymo procesas; diferencijuotas mokymas.