Šeimos poveikis paauglių lytiniam elgesiui - Ustilaitė, Stasė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2002)
Straipsnyje atskleidžiamas šeimos poveikis paauglių lytiškumo raiškai. Remiantis empirinio tyrimo duomenimis, išryškinami šeimos socialinės aplinkos veiksniai, tėvų-paauglių ir tėvų tarpusavio santykių būdingiausi bruožai, lemiantys ankstyvą paauglių seksualinę patirtį.
Keywords: paauglys; ankstyva seksualinė patirtis; šeimos poveikis; lytinis elgesys.