Informacijos vaidmuo formuojant moksleivių profesinį apsisprendimą - Jankevičius, Stasys (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Straipsnyje, remiantis įvairių veiklos motyvacijos koncepcijų analize ir apibendrinimu, pateikiamas profesijos rinkimosi motyvacijai tinkamas sprendimo priėmimo modelis, pagrindžiama jo struktūra ir galimybė formuoti sprendimą remiantis informacija.
Keywords: Veiklos motyvacija; profesijos pasirinkimas; profesinės vertybės; profesinis apsisprendimas.