Direktoriaus pavaduotojo mokslui institucijos įkūrimo Lietuvos profesinio ugdymo posistemėje prielaidos - Leliūgienė, Irena; Klimašauskienė, Rūta (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Šiame straipsnyje analizuojami direktoriaus pavaduotojo mokslui veiklos ypatumai, apžvelgiamos direktoriaus pavaduotojo mokslui institucijos įkūrimo prielaidos Lietuvos profesinio ugdymo posistemėje, remiantis empiriniu tyrimu, atliktu profesinėse žemės ūkio profilio ugdymo institucijose.
Keywords: Profesinis ugdymas; profesinio rengimo Sistema; švietimo vadyba; direktoriaus pavaduotojas.