Penitencinių įstaigų darbuotojų pedagoginės sąveikos raida (1980-2000 m.) - Dermontas, Julius (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Straipsnyje tyrinėjamos Lietuvos pataisos įstaigų darbuotojų ir nuteistųjų pedagoginės sąveikos ypatybės 1980-1990 ir 1990-2000 metais. Nustatyti pataisos įstaigų darbuotojų ir nuteistųjų santykių ugdymo dėsningumai, analizuojama užsienio šalių penitencinių sistemų įtaka Lietuvos penitencinei sistemai. Nužymėtos pataisos įstaigų pedagoginės sąveikos tobulinimo perspektyvos.
Keywords: Ugdymas; pedagoginė sąveika; penitencinė sistema; penitencinės įstaigos.