Tarptautiniai paauglių pilietiškumo tyrimai - Zaleskienė, Irena (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Straipsnyje pateikiamas tarptautinis pilietinio ugdymo tyrimas, atliktas 1996-2000 m. pagal IEA metodiką. Aprašomas ir tyrimo organizavimas: tyrimo etapai, moksleivių atranka, testavimo instrumentų struktūra. Drauge atskleidžiami ir kai kurie Lietuvos aštuntų klasių mokinių požiurio į valstybę ir pilietį ypatumai.
Keywords: Mokiniai; pilietinis ugdymas; Tarptautinė švietimo laimėjimų vertinimo asociacija.