Chemijos olimpiadų dalyvių požiūrio į mokymąsi raida - Kurienė, Almeda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Straipsnyje nagrinėjamas chemijos olimpiadų dalyvių požiūris į pagrindinius mokymosi dalykus (lietuvių, užsienio kalbas, matematiką, fiziką, biologiją, chemiją). Remiantis konkrečiais tyrimo duomenimis įrodoma, kad chemijos olimpiadų dalyviams chemija yra pats mėgstamiausias dalykas. Be to, jie labiau domisi tiksliaisiais mokslais nei humanitariniais.
Keywords: Mokinių pažanga; mokomieji dalykai; vyresnieji mokiniai; profesinis švietimas; chemijos olimpiados.