Santykis su savimi ir jo vaidmuo ugdant vyresniųjų mokinių toleranciją - Sprindžiūnas, Andrius (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Straipsnyje nagrinėjama asmenybės pozityvaus santykio su savimi reikšmė tolerancijos raidai. Santykio su savimi rodikliais laikant savęs supratimą, savigarbą, autosimpatiją ir kitų žmonių teigiamo požiūrio lūkestį, atskleidžiamos X-XII klasių mokinių santykio su savimi ir jų tolerancijos sampratos, emocinių išgyvenimų ir elgesio ypatumų sąsajos.
Keywords: Mokiniai; santykis su savimi; savęs supratimas; savigarba; autosimpatija; tolerancija