Mokinių vertinamieji emociniai santykiai su aplinka - Stulpinas, Tomas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Straipsnyje analizuojami jaunesniųjų moksleivių ir paauglių santykiai su aplinka. Sutelkus dėmesį į vertinamuosius emocinius santykių aspektus, išryškinami tiriamųjų baimės, užuojautos, tikėjimo, patikimumo objektai. Šalia to atskleidžiama moksleivių idealo samprata, taip pat jų patiriamas vienatvės jausmas.
Keywords: Mokiniai; emociniai santykiai; santykiai su aplinka; idealo samprata.