Pedagogų požiūris į mokyklos modernizavimą ir savo vaidmenį joje - Gumuliauskienė, Aušrinė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Turint gaivoje būtinumą modernizuoti mokyklą, straipsnyje atskleidžiamas pedagogų požiūris į modernios mokyklos viziją ir savo vaidmenį modernizuojant mokyklą. Gvildenant šiuos klausimus, svarbiausias dėmesys sutelkiamas į problemas, kurias, mokytojų požiūriu, turėtų spręsti mokykla, modernizuodama savo veiklą ir tarpusavio santykius, kokie mokyklos modernizavimo tikslai, pageidaujami mokyklos ir visuomenės santykiai. Taip pat siekiama apibūdinti pedagogų įsivaizduojamas jų pačių tobulėjimo kryptis, pobūdį.
Keywords: Švietimo sistema; švietimo kaita; mokytojas; mokyklos modernizacija; moderni mokykla.