Apie mąstymą mokant - Sirtautas, Vytautas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2000)
Kalbos mokymo didaktikoje dažniausiai akcentuojama atmintis, kaip išmokimo pamatas. Dabar keliama problema, kaip lavinti mąstymą. Todėl mąstymo ugdymas – daugelio edukologų nagrinėjama tema. Jam kalbos ugdymo struktūroje pradedama suteikti reikšminga vieta. Trumpa apžvalga ir mūsų patirtis rengiant vadovėliams su mąstymu susijusias užduotis leidžia daryti tokias išvadas. Bloga yra tai, jog įprasta mąstymo ugdymą laikyti itin sudėtingu procesu, dėl to mokytojams jis neatrodo patrauklus. Reikia turėti paprastas kalbos mokymo užduotis bei metodus, lavinančius mąstymą, suprantamus mokytojui.
Keywords: Didaktika; mokymas; kalbos mokymas; mastymas.