Jonas Boskas – socialinis katalikų pedagogas - Jovaiša, Leonas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2000)
Krikščionybės 2000-tųjų metų sukakties proga atsigręžiama į jos istoriją, paženklintą didelėmis žmonių auklėjimo pastangomis. Lietuvos pedagogikos istorijos raštuose mažai atsispindi katalikų auklėjimo mokslas - labiau domėtasi Europos ir JAV protestantų darbais. Šiuo straipsniu siekiama paanalizuoti vieno žymiausių XIX a. katalikų pedagogo Jono Bosko (Don Giovanni Bosco) veiklą ir auklėjimo idėjas.
Keywords: Jonas Boskas; socialinis ugdymas; religinis ugdymas; katalikiška pedagogika.