VU Edukologijos katedros archyvas - Jovaiša, Leonas (Acta Paedagogica Vilnensia, 1999)
Spausdinama Vilniaus universiteto Edukologijos katedros archyvo medžiaga, iš kurios matyti katedros istorija, jos gyvenimo reikšmingesni įvykiai. Tuo norima pradėti spausdinti visų aukštųjų mokyklų pedagogikos katedrų svarbesnes kronikas, ryškesnius laimėjimus, netektis. Neturi likti užmarštyje žmonės, kurie tarnavo Lietuvos švietimo tobulinimui, ugdymo mokslo kūrybai.