Edukologijos Sistema - Jovaiša, Leonas (Acta Paedagogica Vilnensia, 1999)
Nors pastaruoju metu pasirodė nuodugnių edukologijos objekto ir sistemos tyrimų, verta dar kartą pažvelgti į tai, ką iš esmės tiria edukologai, ar tyrimo rezultatai gali būti vadinami mokslu, kokia to mokslo sistema. Taigi mums rūpi edukologijos dalykas, jos sistema. Čia bus siekiama rasti atsakymą tiems, kas abejoja edukologijos moksline verte. Bus remiamasi tikrovės tyrimo lyginamosios ir sisteminės analizės metodais.
Keywords: edukologija; edukologijos sistema; edukologijos šakos; edukologijos objektas