Ugdymo patrauklumas - Jovaiša, Leonas (Acta Paedagogica Vilnensia, 1997)
Mokslas mokykloje turėtų būti viliojantis, žavus, karštai siekiamas, nes tik šitaip sukuriamos sąlygos sveikai asmenybės brandai. Vis dėlto mokyklose daugiausia patiriama žalingos įtampos, psichologinių traumų. siekiant didesnio švietimo sistemos ir ugdymo patrauklumo, skatinančio vaikus ir suaugusiuosius įgyti aukštą išsilavinimo ir išsiauklėjimo kultūrą, būtinos pataisos ir inovacijos bent srityse, kurios aptartos šiame straipsnyje. Šiuo metu yra reikalingos prielaidos joms įgyvendinti.
Keywords: mokykla; ugdymas; ugdymo patrauklumas; prestižinė mokykla