Darbinio mokymo koncepcijos lietuvių pedagogų darbuose - Širiakovienė, Asta (Acta Paedagogica Vilnensia, 1997)
Žvelgiant per pedagogikos istorijos prizmę straipsnyje pristatomos pagrindinės darbinio mokymo koncepcijas ir kryptys, iškeltos J. A. Komenskio, J. J. Rousseau, J. H. Pestalozzio, G. Kerschensteinerio, J. Dewey, K. Marxo, V. A. Lay ir kt. Dauguma šių krypčių turėjo vienokios ar kitokios įtakos darbinio mokymo minties raidai ir Lietuvoje. Lietuvos pedagogai, aptardami tiek bendras, tiek konkrečias (pvz., rankų darbų pradinėse klasėse, darbų mokyklos mokymų – bandymų sklype ir pan.) darbinio mokymo problemas, gana dažnai rėmėsi minėtų Vakarų autorių darbais. Prie darbinio mokymo idėjų plėtotės ir sklaidos Lietuvoje ypač prisidėjo A. Busilas, V. Ruzgas, J. Laužikas, A. Pigaga, A. Paurienė, A. Grabauskienė ir kt.