Dėl pedagogų rengimo - Vaitkevičius, Juozas (Acta Paedagogica Vilnensia, 1993)
1991/92 mokslo metais pedagogikos katedros ir Lietuvos pedagogų draugijos pastangomis universitete vyko ilgalaikis seminaras aptarti pedagogų rengimo Lietuvoje projektams. Seminare gausiai dalyvavo vidurinių pedagoginių ir aukštųjų mokyklų, rengiančių pedagogus, dėstytojai, administracijos vadovai, vidurinių mokyklų direktoriai, Mokytojų kvalifikacijos kėlimo ir Mokslinio švietimo reformos centro moksliniai darbuotojai, Kultūros ir švietimo ministerijos atstovai. Priimtas pedagogų rengimo programos projoktas įteiktas Kultūros ir švietimo ministerijos vadovybei.