Duomenys apie Specializuotos tarybos darbą - Bernotas, Vytautas (Acta Paedagogica Vilnensia, 1991)
Vilniaus universitete pedagogikos mokslų kandidato moksliniam laipsniui teikti 1978 m. gegužės 5 d. įkurte Specializuota taryba, veikianti prie predagogikos katedros. Šioje taryboje iki 1990 m. gruodžio 30 d. buvo ginamos 128 disertacijos (dvi iš jų daktaro laipsniui gauti), kitos kandidato; 89 iš Lietuvos ir 39 iš kitų respublikų (Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos, Tadžikijos). Daugiausiai disertacijų apginta iš aukštosios mokyklos pedagogikos.