Modulinio mokymo galimybės - Jucevičienė, Palmyra (Acta Paedagogica Vilnensia, 1991)
Teorinėje straipsnio dalyje pateikiami modulinio mokymo, kaip vienos perspektyviausių didaktinių sistemų apibrėžimai, pristatoma trumpa modulinio mokymo istorija, parodomos pritaikymo galimybės, išsamiai aptariami pagrindiniai modulinio mokymo principai. Empirinėje straipsnio dalyje pristatomi formuojančio pedagoginio eksperimento, kai modulinis mokymas buvo taikomas aukštojoje mokykloje rezultatai. Remiantis jais, galima teigti, kad: 1) Modulinis mokymas yra kompleksinė sistema, padedanti siekti realių paritetinių santykių tarp pedagogo ir ugdomojo; 2) Modulinis mokymas sudaro sąlygas kompleksiškai individualizuoti mokymo procesą; 3) Modulinių programų ir atskirų modulių taikymas mokymo procese padeda pasiekti didelio ugdomųjų savarankiškumo; 4) Modulinis mokymas įgalina daug efektyviau formuoti žinių ir mokėjimų sistemą profesinio rengimo procese; 5) Modulinio mokymo efektyvumas pagal įvairius rodiklius daug didesnis negu tradicinių didaktinių sistemų.
Keywords: modulinis mokymas; modulis; modulinė programa; mokymo principai; pedagoginis eksperimentas