EPILEPSIJA SERGANČIŲJŲ SOCIALINĖS ĮTRAUKTIES INICIATYVA: PATIRTINIS MOKYMASIS DALYVAUJANT MUZIKOS TERAPIJOJE - Abramavičiūtė, Zita; Aleksienė, Vilmantė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2015)
Socialinių mokslų (edukologija)doktorantėLietuvos edukologijos universitetoSocialinio darbo ir sociologijos katedraStudentų g. 39, VilniusTel. 8 611 34603El. paštas: zita.abramaviciute@gmail.comVilmantė AleksienėSocialinių mokslų (edukologija) daktarė docentėLietuvos edukologijos universitetoSocialinio darbo ir sociologijos katedraStudentų g. 39, VilniusTel. 8 699 01958El. paštas: vilmante_aleksiene@yahoo.comStraipsnyje analizuojama epilepsija sergančiųjų socialinės įtraukties patirtinio mokymosi dalyvaujant muzikos terapijoje problema aktualizuojama šiuo klausimu: kokios yra epilepsija sergančiųjų socialinės įtraukties optimizavimo, taikant muzikos terapiją, galimybės? Tyrimo tikslas – atskleisti ir pagrįsti epilepsija sergančiųjų socialinės įtraukties patirtinio mokymosi dalyvaujant muzikos terapijoje vidinių ir išorinių komponentų dermę. Keliami šie uždaviniai: 1) apžvelgti pagrindines tyrimo teorines nuostatas ir sąvokas, pagrindžiančias epilepsija sergančiųjų socialinės įtraukties kaip patirtinio mokymosi, dalyvaujant muzikos terapijoje, prielaidą; 2) nustatyti ir apibrėžti socialinės įtraukties gebėjimus, kuriuos ugdėsi epilepsija sergantieji, dalyvaudami muzikos terapijoje;3) nustatyti ir apibrėžti šių gebėjimų ugdymosi sąlygas / situacijas. Tikslui pasiekti atliktas kokybinis atvejo tyrimas.
Keywords: epilepsija; socialinė įtrauktis; situacinis mokymasis; dalyvavimas; muzikos terapija