JAUNESNIŲJŲ PAAUGLIŲ POŽIŪRIS Į DOROVINES VERTYBES - Vaičekauskienė, Snieguolė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2015)
Edukologijos doktorantėLietuvos edukologijos universitetoUgdymo mokslų fakultetoEdukologijos katedraStudentų g. 39, LT-08106 VilniusEl. paštas: sniegvai@gmail.comDorovinės vertybės svarbios kiekvieno žmogaus gyvenime ir profesinėje veikloje. Ypač jos aktualios paauglystėje, kai kinta santykiai su bendraamžiais ir suaugusiaisiais, gilėja moralinės dilemos. Šiame straipsnyje aptariama, koks dabartinių jaunesniųjų paauglių požiūris į dorovines vertybes ir kokie veiksniai turi daugiausiai įtakos jų formavimuisi.
Keywords: dorovinės vertybės; paauglys; požiūris; mokykla; bendrosios ugdymo programos