Vizualiojo meninio ugdymo kaitos tendencijos - Paulionytė, Jûratë (Acta Paedagogica Vilnensia, 2007)
DocentėSocialinių mokslų (edukologijos) daktarėVilniaus pedagoginio universitetoUgdymo pagrindų katedraStudentų g. 39, LT-08106 VilniusTel. (8 5) 275 08 25El. paštas: jupa@vpu.lt Straipsnio tikslas – išanalizuoti šiuolaikinio vizualiojo meninio ugdymo aprėptis. To siekiant, buvo nagrinėti kai kurie naujų technologijų įtakos aspektai vizualiajam menui ir kūrybiniam procesui. Išanalizuota šiandieninė gebėjimų ugdymo vizualiųjų menų srityje meninės išraiškos specifika ir išryškinti meno pažinimo ir suvokimo ugdymo pokyčių bruožai. Atskleistos vyraujančios vizualiojo meninio ugdymo kaitos raštingumas, vizualioji kultūra.
Keywords: vizualusis meninis ugdymas; šiuolaikinio vizualiojo meno technologijos; vizualusis raštingumas; vizualioji kultūra