Neigiami jūrininkų emociniai išgyvenimai: ypatumai ir jų profilaktikos gairės - Lileikis, Saulius (Acta Paedagogica Vilnensia, 2008)
Docentas socialinių mokslų daktarasLietuvos jūreivystės kolegijaLietuvių katalikų mokslo akademijos narysVyturio g. 7–14, LT-95188 KlaipėdaTel. (8 652) 08 106El. paštas: sauliuslil@yahoo.deStraipsnyje analizuojami jūrininkų, dirbančių uždarose techninėse sistemose, neigiami emociniai išgyvenimai ir jų psichoprofilaktika. Tiriama bei vertinama psichologinio jūrininkų rengimosi ekstremaliam darbui situacija siekiant nustatyti, kaip jūreivystės studentai naudojasi psichoprofilaktikos priemonėmis. Apibūdinami emociniai jūrininkų išgyvenimai, kylantys jiems dirbant uždarose techninėse sistemose jūroje, ryškinamos psichoprofilaktikos gairės, galinčios padėti įveikti neigiamus emocinius išgyvenimus, siekiama atskleisti būsimų jūrininkų profilaktikos poziciją.
Keywords: emociniai jūrininkų išgyvenimai; psichoprofilaktika; jūreivystės studentų profilaktikos pozicija