Aukštesniųjų klasių mokinių dorovinės kultūros raiškos tendencijos - Girdzijauskas, Arvydas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2008)
Klaipėdos universiteto doktorantas,Klaipėdos Vydūno vidurinės mokyklos direktorius,muzikos mokytojas ekspertasTiltų g. 27–6, LT-91249 KlaipėdaEl. paštas: arvydas.girdzijauskas@gmail.comStraipsnyje analizuojami dorovinės kultūros raiškos ypatumai. Remiantis aukštesniųjų klasių dorovinės kultūros raiškos tyrimu, atskleidžiami jos pažintinio – vertinamojo, emocinio, sprendimų priėmimo ir praktinio – kūrybinio komponentų raiškos ypatumai. Aptariamas dorovinės kultūros ir mokinių lyties, mokymosi pažangumo ryšys.
Keywords: dorovinė kultūra; dorovinės vertybės; doroviniai vertinimai; apsisprendimai; dorovinis elgesys