Tikėjimas žmogaus ugdymo vyksme - Jovaiša, Leonas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2008)
Profesorius socialinių mokslų (edukologijos)habilituotas daktarasAntakalnio g. 99–44, LT-10007 VilniusTel. (8 5) 276 84 91Straipsnyje teigiama, kad visais amžiais religinis tikėjimas, lydėjęs žmonių veiklą, džiaugsmus, rūpesčius, galias, negalias, mirtį, šiandien patiria visuomenės atotrūkį ir priešpriešą. Tam įtaką daro vadinamasis žinių amžius, globalizacija, sekuliarizuota socialinė ir kultūrinė aplinka. Jaunimas sunkiai geba suvokti dvasines vertybes. Šiame straipsnyje ieškoma būdų, kaip pakeisti tikėjimui blogą įtaką darančius veiksnius. Tarp jų nagrinėjami psichologiniai, antropogoginiai ir praktiniai krikščioniško tikėjimo ugdymo būdai, tikėjimo atkūrimas. Tai – sudėtinga problema.
Keywords: tikėjimas; religija; religingumas; amžiaus tarpsniai; edukologija