JAUNESNIOJO MOKYKLINIO AMŽIAUS VAIKŲ KONFLIKTŲ SPRENDIMO BŪDŲ IR VAIKO STATUSO GRUPĖJE SĄSAJOS - Dovydaitienė, Miglė; Platkevičiūtė, Vaida (Acta Paedagogica Vilnensia, 2014)
Straipsnyje pristatomi tyrimo, kuriame nagrinėjamos jaunesniojo mokyklinio amžiaus vaikų konfliktų sprendimo būdų ir jų turimo grupėje statuso sąsajos, rezultatai. Siekta palyginti skirtingo statuso vaikų konfliktinių situacijų sprendimo būdus bei mergaičių ir berniukų konfliktų sprendimo būdus, be to, gilintasi į vaikų konfliktų sprendimą tėvų ir mokytojų požiūriu. Sociometrinis vaiko statusas įvertintas Dž. Moreno sociometrijos metodu, taip pat atsižvelgiant į mokytojų nuomonę. Vaikų konfliktų sprendimo būdams įvertinti parengtas struktūruotas interviu, iliustruotas piešinėliais. Tėvų ir mokytojų požiūriui vertinti sudaryti atskiri klausimynai.
Keywords: jaunesnysis mokyklinis amžius; konfliktai; konfliktų sprendimo būdai; statusas grupėje