Mokslininkių karjera tiksliuosiuose moksluose ir šeima: pasirinkimas ar dermė? - Purvaneckienė, Giedrė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2008)
... Jai antrajame kurse vadovo buvo pasakyta [...], kad tu turi apsispręsti, ar gimdysi vaikus, ar užsiimsi mokslu.Docentė socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Vilniaus universiteto Edukologijos katedra Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius Analizuojant teisės aktus, statistikos duomenis ir literatūros šaltinius, išryškinamas moterų trūkumas tiksliuosiuose moksluose, ypač aukštose akademinėse pozicijose. Remiantis kokybinio tyrimo „Moterų tiksliuosiuose1 moksluose ir aukštosiose technologijose karjera“ respondentų atsakymų apie šeimos ir mokslinės veiklos derinimą turinio analize, iškeliamos kliūtys moterų mokslinei karjerai.
Keywords: moterys moksle; šeimos ir karjeros derinimas