Veiksniai, turintys įtakos studenčių (-tų) nusiteikimui tęsti studijas magistrantūroje - Novelskaitė, Aurelija (Acta Paedagogica Vilnensia, 2008)
Socialinių mokslų (sociologijos) daktarėSocialinių tyrimų institutasSaltoniškių g. 58, LT-08105 VilniusEl. paštas: novelskaite@ktl.mii.ltTel. (8 685) 670 30Straipsnyje išanalizuotos studenčių (-tų) nuostatos tęsti fizikos, informatikos, mechanikos studijas magistrantūroje įrodo, kad studijų aukštojoje mokykloje procese merginų ir vaikinų nuostatos kinta skirtingai ir kad joms turi įtakos nevienodi veiksniai. Studenčių (-tų) sprendimams darančių įtakos veiksnių matavimo metodologija straipsnyje įvertinta vadovaujantis standartinėmis taisyklėmis, loginėmis išvadomis ir statistiniais kriterijais.
Keywords: ytis; fiziniai (fizika) ir technologijos (informatika; mechanika) mokslai; mokslinė karjera; kiekybinio tyrimo metodologija