Mokinių dalyvavimas nepamokinėje veikloje ir santykiai su mokytojais - Šukys, Saulius (Acta Paedagogica Vilnensia, 2008)
Socialinių mokslų (edukologijos) daktaras Lietuvos kūno kultūros akademijos Kinantropologijos ir sporto raidos katedra Sporto g. 6, LT-44221 Kaunas Tel. (8 37) 30 26 37 El. paštas: sml.saulius@mail.ltStraipsnyje pristatomi empirinio tyrimo, kuriuo buvo siekta išsiaiškinti pasitikėjimo mokytojais ir tarpusavio pagarbos sąsajas, atsižvelgiant į tai, ar mokiniai dalyvauja popamokinėje veikloje, ir kokios yra šios veiklos pakraipos, duomenys. Nustatyta, kad dalyvaujančius popamokinėje veikloje mokinius dažniau išklauso mokytojai, šie mokiniai dažniau linkę mokytojams atskleisti asmenines problemas. Nors tokie mokiniai dažniau jaučia mokytojų rodomą pagarbą, patys nėra linkę labiau gerbti mokytojus.
Keywords: popamokinė veikla; pasitikėjimas mokytojais; tarpusavio pagarba