Ugdymo kokybės vertinimas bendrojo lavinimo mokykloje: mokytojų ir mokinių požiūris - Gedminienė, Daiva; Gumuliauskienė, Aušrinė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2008)
Mokytoja metodininkė, Juliaus Janonio gimnazijosdirektoriaus pavaduotoja ugdymuiTilžės g. 137, LT-76348 ŠiauliaiTel. (8 41) 52 33 75El. paštas: daiva@centras.lt lt Docentė socialinių mokslų (edukologijos) daktarėŠiaulių universiteto Edukologijos katedraP. Višinskio g. 25, LT-76351 ŠiauliaiTel. (8 41) 59 57 18El. paštas: pedagogika@cr.su.Straipsnyje nagrinėjamas mokytojų ir mokinių požiūris į ugdymo bendrojo lavinimo mokykloje kokybę, pagrindžiant jos aktualumą Europos Sąjungos ir Lietuvos švietimo raidos kontekste. Analizuojami empirinio tyrimo rezultatai, išryškinant mokytojų ir mokinių požiūrių į atskirus ugdymo proceso komponentus ir jo organizavimo aspektus bei juos sąlygojančius veiksnius panašumus ir skirtumus.
Keywords: ugdymo kokybė; vertinimas; požiūris; veiksniai