STUDENTŲ ADAPTYVAUS IR NEADAPTYVAUS PERFEKCIONIZMO IR PATIRTO AUKLĖJIMO STILIŲ RYŠYS - Kontrimienė, Simona (Acta Paedagogica Vilnensia, 2014)
Studentų adaptyvaus ir neadaptyvausperfekcionizmo ir patirto auklėjimo stilių ryšysSimona KontrimienėLektorė socialinių mokslų (edukologijos) doktorantėVilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Edukologijos katedraUniversiteto g. 9/1, LT-01513 VilniusTel. 85 266 76 25El. paštas: simona.kontrimiene@uki.vu.ltStraipsnyje tiriama, kaip studentų adaptyvaus ir neadaptyvaus perfekcionizmo tipai susiję su vaikystėje ir paauglystėje patirto auklėjimo stiliais. Nustatytas statistiškai reikšmingas teigiamas tyrimo dalyvių adaptyvaus perfekcionizmo ir autoritetingo auklėjimo stiliaus bei neadaptyvaus perfekcionizmo ir valdingo auklėjimo stiliaus ryšys. Sudaryti prognostiniai modeliai atskleidė, kad autoritetingą auklėjimo stilių taikantys tėvai gali labiau tikėtis išugdyti adaptyvų savo vaikų perfekcionizmą, o valdingas auklėjimo stilius yra reikšmingas neadaptyvaus perfekcionizmo prediktorius.
Keywords: adaptyvus perfekcionizmas; neadaptyvus perfekcionizmas; auklėjimo stiliai