Neformaliojo ir savaiminio mokymosi pasiekimų vertinimas universitete politiniu ir teoriniu aspektu - Burkšaitienė, Nijolė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2009)
Docentė socialinių mokslų (edukologijos) daktarėMykolo Romerio universitetoUžsienio kalbų katedraAteities g. 20, LT-08303 VilniusTel.: (8 5) 271 46 13El. paštas: burksa@gmail.comStraipsnyje bendrosios sistemų teorijos požiūriu analizuojamas neformaliojo ir savaiminio mokymosi pasiekimų vertinimas universitete; pateikiama švietimo politikos dokumentų, sudarusių prielaidas formaliai pripažinti neformaliojo ir savaiminio mokymosi pasiekimus, analizė, aptariami neformaliojo ir savaiminio mokymosi pasiekimų vertinimo universitete ypatumai.
Keywords: neformaliojo ir savaiminio mokymosi pasiekimų vertinimas universitete; politinės prielaidos; vertinimo ypatumai