Istorinių ištakų paieška – kertinis Magdalenos Karčiauskienės pedagogikos principas - Valatkienė, Stasė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2009)
Docentė socialinių mokslų (edukologijos) daktarėErfurto g. 12–15, LT-04116 VilniusTel. (8 5) 2 44 76 91Šiame straipsnyje lyginamosios analizės metodu siekiama atskleisti profesorės Magdalenos Karčiauskienės požiūrį į pedagoginių reiškinių vertinimą istoriniu aspektu. Taip pat norima pristatyti mokslininkės istorinių ištakų paieškų sampratą ir pagrįsti istorinio perimamumo principo taikymo svarbą šiuolaikinei Lietuvos mokyklai ir pedagogikos mokslo teorijai.
Keywords: istorinės ištakos; klasikinė pedagogika; naujosios pedagoginės srovės; lyginamasis aspektas; istorinis perimamumo principas; kompleksinis mokymas