Gyvenimo prasmės ieškos aspektai socialinio darbo kontekste - Wagner, Harald (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Teologijos daktaras, sociologijos profesoriusEv. Hochschule für Soziale Arbeit DresdenUniversity of Applied SciencePostfach 20 01 43, 01191 DresdenEl. paštas: harald.wagner@t-online.deKrizė yra tai, kas tiesiogiai sutrikdo žmogaus gyvenimo prasmės teką ir priverčia ją patirti niekuo nepagražintą. Iki tol principinė problema galėjo būti neigiama, atmetama, o kilus krizei ji tampa jutimiškai egzistuojanti. Įveikti krizę ir pasukti link naujo, prasmingo gyvenimo iš individo pareikalauja ekstremalių pastangų: tai gali būti įvardijama charizma – jautria socialinės aplinkos parama – atskirais atvejais profesionalia pagalba ir bet kuriuo atveju – jutimišku gyvenimo prasmės patyrimu.